August 20, 2016 at 1:19 pm #2451
#16, I don’t see how based on Reichert’s theory, that D is the correct answer.
D suggests that spiders in both habitats are as equally willing to engage in escalated fighting.
The passage doesn’t mention that. Lines 54 to 59 seems to suggest otherwise.
I chose E, because it mentions that spiders in the raparian habitat are more likely to withdraw when faced with a larger opponent in territorial disputes the spiders in the grassland habitat.
The E answer choice seems to correspond with lines 45 to 47, and 54 to 59.
August 20, 2016 at 2:13 pm #2453LSAT DanParticipant
Lines 51 and following –
“…she predicts that the markedly different levels of competition for web sites in the two habitats will affect the spiders’ willingness to engage in escalated fighting.”
Territory in the grassland is more valuable, because 88% of it (100-12; line 55) is unusable, so they’re more willing to engage in escalated fighting, as opposed to the riparian habitat, where you can basically throw down your web anywhere you want (or at least 90% of anywhere you want, per line 58).
August 27, 2016 at 12:02 am #2594
Thanks for replying. I’d still say that E is more correct than D.
The authors of the LSAT used the words “as willing” in the alleged correct answer.
…”as willing to engage in escalated fighting”…
“As willing” to me means “equally willing”. “More willing” means “unequally willing.”
In Line 57, the passage mentions that spiders in one habitat will be …”more willing” to engage in fighting…than spiders in another habitat.
“As willing” and “more willing” have two different meanings.
E seems to coincide with the “more willing” definition, so I’d say the LSAT authors were very misleading with their choice of words, and that my answer is still the correct one.
August 29, 2016 at 1:38 pm #2632
I did lose track of the wording of the question stem while I was answering the question. Costly mistake. I apologize..Thank you.
You must be logged in to reply to this topic.